En bok til inspirasjon

Jeg fikk en liten perle av en bok for et par uker siden.  En venn hadde ryddet i bokhyllen etter sin avdøde mann. Nå ville hun gi meg andaktsboken «Den indre rytmen» av Charles Ringma.

Jeg leser boken om natten – når jeg ikke får sove. I stedet for å ergre meg over at jeg ligger våken, står jeg opp og leser en andakt eller to, reflekterer over tilværelsen i stillheten og ber.

Boken er liten og refleksjonene korte. Charles Ringma tenker videre ut fra setninger i den katolske forfatteren Henri Nouwens bøker og bibelord. Her er kloke og forståelige ord. Jeg understreker ofte flere setninger i hver andakt.

Tre trinn

For Ringma har rytmen tre trinn. Først gjelder det å se livet i øynene og erkjenne ærlig hvordan vi har det. Neste trinn er å trekkes mot et ensomt, stille sted, der den Gud som elsker oss, er nær. Der tanker vi opp før reisen videre. Trinn tre er å gå tilbake til våre omgivelser med nye ressurser og ny kreativitet.

Jeg har noen bibelord jeg stadig vender tilbake til. Et av dem er 2. Tim 1 v. 7: «For Gud ga oss ikke en ånd som gjør motløs; vi fikk Ånden som gir kraft, kjærlighet og visdom». Gjennom hverdagen er det lett å kjenne en motløshet. Da er det styrke å hente i Ånden som gir kraft.

En tur i bokhandelen

Boken «Den indre rytmen» kom i 1997. Det er godt mulig den er utsolgt og bare finnes i et antikvariat. Bergen Kristne Bokhandel har både nye og eldre bøker.  Jeg anbefaler å bruke litt tid i bokhandelen. Her finnes gode, nye bøker og bøker andre har lest før. Bergen Kristne Bokhandel er en av de få moderne bokbutikker som også har et antikvariat.

Den som leter, finner ofte en bok å glede seg over.