Kunst kan berike både åndelig og mentalt, – som litteratur også kan gjøre. I butikklokalet har vi hele tiden salgsutstilling der ulike kunstnere blir presentert.
Grete Helene Skouverøe
Jeg er amatørmaler uten formell utdannelse i faget. Tegning har vært viktig for meg, og i sommerferiene og på reiser er skisseblokk viktig utstyr. Jeg har bak meg diverse kurs fra Folkeuniversitetet i Bergen, et sabbatsår tilbrakte jeg ved Alberta College of Art i Calgary, Canada. Etter hvert har det blitt mer maling, akryl og akvarell. Etter at jeg ble pensjonist, har jeg malt mest med olje, og har lært mye og fått mye inspirasjon på malerskolen til Frøydis Aarseth. To av maleriene i BKB er malt der. Jeg pleier å delta på medlemsutstillingene til Frimal, og har stilt ut i Lille Atelier.
Liv Benedicte Nielsen
N. debuterte på Høstutstillingen 1964 med tresnittene Via Dolorosa. Året etter holdt hun sin første separatutstilling i Kunstnerforbundet. Hun uttalte dengang at det var det indre liv, selve livets mysterium, som opptar henne mest og som hun prøver å gi uttrykk for gjennom sine arbeider: Det synlige skal vitne om det usynlige. Denne grunnholdningen har siden preget hennes kunst.
Les mer
N. henter gjerne sine motiver fra fjerne himmelstrøk. Titler som Getsemane hage, Jerusalem og Morgen over Assisi vitner om hennes mange studiereiser. Formspråket er noe naivistisk, ofte med store fargeplan og kraftige konturer. Dette fører tankene til Georges Rouault, som utvilsomt har vært en viktig inspirasjonskilde. Billedelementene er ofte bevisst lagt i flaten uten romillusjon. Koloritten er det bærende element i bildene; fargeholdningen er alltid samordnet fra dempede, mørke toner til ulmende, varme klanger. Ikke minst har hun i sine fargelitografier forenklet fargen til få toner, som luftig blått, litt gyllenbrunt eller grønt. Som eksempel kan nevnes Rytter, Refugium og Høst, vist på hennes siste separatutstilling i Oslo Kunstforening i 1983.